top of page

Öljyyntynyt iho

Tali on välttämätön ihon kosteuden ylläpitämiseksi ja sen suojaamiseksi ympäristötekijöiltä. Rasvoittuvalle iholle on ominaista talin, ihon luonnollisen öljyn, ylituotanto. Liiallinen talintuotanto on yksi eniten ihon terveyttä haittaavista tekijöistä ja se voi johtaa laajentuneisiin huokosiin, aknen ja ruusufinnin puhkeamiseen, hyperpigmentaation pahenemiseen ja jatkuvasti kiiltävään ihoon. Jos kamppailet öljyyntyvän ihon kanssa, et ole yksin, sillä se on yleinen ihotyyppi. Oikealla ihonhoitorutiinilla voit pitää rasvaisuuden minimissä ja saavuttaa terveen, tasapainoisen ihon.

IMG_2048 3.JPG

Oireet

Öljyyntyvän ihon oireet voivat vaihdella yksilöittäin, mutta tyypillisesti tähän ihotyyppiin liittyy seuraavia piirteitä:

Laajentuneet huokoset:

Tali voi kertyä ja tukkia ihohuokosia, mikä voi johtaa niiden laajenemiseen.

Akne ja epäpuhtaudet:

Iho voi tuntua epäpuhtaalta ja karhealta, erityisesti jos huokoset ovat tukkeutuneet talista. Öljyyntynyt iho altistaa suuremmalle riskille aknen kehittymiselle. Liika talineritys tukkii huokosia ja talitiehyitä aiheuttaen niissä tulehdusta, turpoamista ja punoitusta joista syntyy mustapäitä (komedoja) ja finnejä (papuloita ja pustuloita).

Kiiltävä iho:

Ihon pinta näyttää usein kiiltävältä, erityisesti T-alueella (otsa, nenä, leuka).

Meikin pysyvyyden haasteet:

Öljyyntyvä iho voi aiheuttaa meikin liukumista ja vähentää meikin pysyvyyttä.

Ärsytys ja punoitus:

Talin kertyminen aiheuttaa iholle ärsytystä, herkkyyttä ja punoitusta.

Pigmenttimuutokset:

Liika talintuotanto lisää herkkyyttä hyperpigmentaation muodostumiselle ja se voi myös hidastaa pigmenttimuutosten hoitotuloksia.

Öljyyntyneen ihon yleisiä syitä:

 

Genetiikka:

Öljyyntyvä ihotyyppi voi olla perinnöllistä. 

Hormonaaliset muutokset:

Hormonaaliset vaihtelut, erityisesti murrosiän, raskauden tai kuukautisten aikana, voivat lisätä talintuotantoa ja tehdä ihosta rasvoittuneen. 

Ruokavalio:

Runsaasti rasvaisia ​​tai paistettuja ruokia sisältävän ruokavalion nauttiminen voi pahentaa ihon rasvaisuutta.

Ihonhoitotuotteet:

Väärien ihonhoitotuotteiden tai voimakkaiden puhdistusaineiden käyttö voi poistaa iholta sen luonnolliset öljyt, mikä johtaa öljyyntymisen lisääntymiseen.

Kosteus ja sää:

Kuuma ja kostea sää voivat stimuloida talirauhasia, mikä lisää öljyntuotantoa.

Hoito:

Öljyyntyvän ihon hoidossa on tärkeää säännöllinen ihon kotihoito ihotyypillesi optimoiduilla tuotteilla. Ihonhoitorutiinin lisäksi öljyyntyvän ihon hoidossa on tärkeää muistaa tasapainoinen ruokavalio sekä riittävä nesteytys. 

 

Klinik Linnea suosittelee 

Öljyyntyvän ihon hoidossa on tärkeää ihotyypille optimoitu kotihoito-ohjelma ja säännölliset klinikkahoidot. Klinik Linnea suosittelee klinikkahoidoista ZO Skin Health Stimulator Peel -hoitoa, pHformulan AC -pinnoitushoitoja, AlumierMD kemiallisia kuorintoja, HydraPeel -hoitoa sekä Hollywood Spectra AcnePeel -laserhoitoja.

bottom of page