top of page

Ikääntymismuutokset

Iän myötä kollageenin ja elastiinin tuotanto ihossa vähenee, joka johtaa väistämättä ikääntymismuutosten muodostumiseen. Tällöin iholla voi huomata velttoutta, kudoksen laskeumaa, juonteita ja ryppyjä. Ilme voi näyttää väsyneeltä, surulliselta tai vihaiselta, vaikka tuntisit olosi virkeäksi ja iloiseksi. Klinik Linneassa hoidamme laajasti erilaisia ikääntymisen merkkejä, kuten hienoja juonteita, ryppyjä, pigmenttimuutoksia ja ihon veltostumista, erilaisin hoitokeinoin. Palveluvalikoimassamme yhdistyvät uusimmat lääketieteelliset innovaatiot ja asiantuntijoidemme osaaminen tarjotaksemme sinulle turvallisia ja tehokkaita hoitovaihtoehtoja.

klinik_Linnea5349___ copy.JPG

Oireet

Ikääntymisen alkuvaiheissa huomaa usein ensimmäiset merkit keskikasvojen alueella. Näihin muutoksiin liittyy kudoksen veltostumista, joka ilmenee ryhdin menetyksenä. Samalla ihon kunto ja ulkonäkö heikkenevät, ja kasvojen piirteiden selkeys vähenee luuntiheyden muutosten seurauksena.

Kasvojen alueella ikääntymismuutokset näkyvät yleensä luuston rakenteellisina muutoksina, volyymin menetyksenä sekä lihaston ja ihon muutoksina. 

 

Jotkin yleiset ikääntymismuutosten oireet voivat sisältää:

Rypyt ja juonteet:

Ihon kimmoisuus vähenee, mikä voi johtaa ryppyjen ja juonteiden muodostumiseen.

Ihon kuivuminen:

Ihon kosteustasapaino voi heikentyä, mikä aiheuttaa kuivumista ja hilseilyä.

Huokosten laajeneminen:

Ihon veltostuessa ihohuokoset voivat suurentua, erityisesti kasvojen T-alueella.

Luuston tiheyden väheneminen:

Luuston tiheys voi heikentyä, mikä näkyy kasvoilla piirteiden selkeyden menetyksenä ja yleisilmeestä voi tulla ontto.

Ihon veltostuminen:

Ryhti ja napakkuus katoavat, mikä voi näkyä ihon velttoutena. Kun kudos laskeutuu ja veltostuu, se johtaa poskien, nasolabiaalijuonteiden ja ihon veltostumiseen leukaa ympäröivällä alueella ja leuan alla.

Hoito

Avaintekijät ikääntymismuutosten häivyttämiseen ja juonteiden tasoittamiseen ovat täyteläisyyden lisääminen sekä piirteiden kohottaminen. Hyvinvoivan ja terveen ihon merkkeinä ovat tasainen ihon sävy ja sileys, jotka yhdessä luovat kasvoihin nuorekasta ilmettä. Kasvojen täyteläinen ja ryhdikäs volyymi edistää nuorekkuutta, kun selkeät piirteet kehystävät kasvoja ja tuovat esiin raikkaan yleisilmeen. Lihakset antavat kasvoille eloisuutta, ja luuston tuki vahvistaa kasvojen muotoja ja rakennetta, täydentäen siten nuorekasta ulkonäköä.

 

Esteettiset botuliinihoidot

Yksi keskeinen hoitokeino ikääntymismuutoksiin on esteettiset botuliinihoidot, jotka auttavat vähentämään hienoja juonteita ja ryppyjä. Botuliinihoidon avulla voidaan rentouttaa lihaksia, mikä silottaa ihoa ja antaa nuorekkaamman yleisilmeen. Klinik Linneassa esteettisiä botuliinihoitoja tekevät sairaanhoitajat ja lääkärit. Palveluvalikoimastamme löydät myös lääkäreiden vastaanotolta lääkinnälliset botuliinihoidot esimerkiksi bruksismin tai liikahikoilun hoitoon. 

 

Täyteainehoidot

Toinen tehokas vaihtoehto ikääntymismuutosten hoitamiseksi ovat täyteainehoidot, joilla voidaan palauttaa kasvojen täyteläisyyttä ja korjata ikääntymisen aiheuttamaa volyymin menetystä. Täyteaineet tasoittavat juonteita, lisäävät ryhtiä ja antavat kasvoille raikkaan sekä nuorekkaan yleisilmeen. Klinik Linneassa täyteainehoitojen lähtökohtana ovat aina yksilölliset, luonnolliset, turvalliset ja tyylikkäät lopputulokset.

 

Laserhoidot

Laserhoidot ovat myös suosittuja ikääntymismuutosten hoidossa. Ne tasoittavat ihon pintaa, häivyttävät pigmenttiläiskiä ja stimuloivat kollageenin tuotantoa, mikä parantaa ihon joustavuutta ja kiinteyttä. Laserhoitojen suosio perustuu niiden kykyyn kohdentaa erilaisia iho-ongelmia tarkasti ja tehokkaasti, tarjoten näin yksilöllisiä hoitoratkaisuja ikääntyvälle iholle.

PRP-hoito

PRP-hoito (Platelet-Rich Plasma) on edistyksellinen vaihtoehto, joka käyttää potilaan omaa veriplasmaa edistämään kollageenin tuotantoa ja parantamaan ihon rakennetta. PRP-hoidossa potilaan omasta verestä erotellaan sentrifugoimalla verihiutaleita rikas plasma, joka sisältää suuren määrän kasvutekijöitä. Nämä kasvutekijät ovat proteiineja, jotka ovat avainasemassa kudosten korjausprosesseissa ja solujen uusiutumisessa. Eroteltu plasma injektoidaan sitten takaisin kehoon kohdealueelle, jossa sen on tarkoitus edistää luonnollista paranemista ja kudosten uusiutumista. Esteettisessä lääketieteessä PRP-hoito on suosittu menetelmä ihon elvyttämiseen, ryppyjen vähentämiseen ja hiustenlähdön hoitoon. 

 

Profhilo

Profhilo-hoito on hyaluronihappoon perustuva innovatiivinen hoito, joka on suunniteltu parantamaan ihon laatua ja kimmoisuutta. Toisin kuin perinteiset täyteaineet, jotka keskittyvät tilavuuden lisäämiseen ja ryppyjen täyttämiseen, Profhilo keskittyy ihon kunnon parantamiseen sisältäpäin. Profhilo sisältää erittäin korkean pitoisuuden hyaluronihappoa, mikä tekee siitä erityisen tehokkaan ihon kosteuttajana ja elvyttäjänä. Profhilo-hoidossa käytetään ainutlaatuista BAP (Bio Aesthetic Points) -tekniikkaa, jossa tuote injektoidaan ihon strategisiin kohtiin kasvoilla, kaulalla tai käsivarsien alueella, mikä mahdollistaa hyaluronihapon leviämisen laajalle alueelle ja maksimoi sen hyödyt. Hoito stimuloi kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mikä parantaa ihon elastisuutta, vähentää hienoja juonteita ja antaa iholle nuorekkaamman ulkonäön.

 

Sculptra

Sculptra on injektoitava hoito, joka on suunniteltu palauttamaan kasvojen menetetty volyymi ja parantamaan ihon laatua pitkäkestoisesti. Se erottuu muista esteettisistä hoidoista, koska se ei ainoastaan täytä ryppyjä tai juonteita hetkellisesti, vaan stimuloi kehon omaa kollageenin tuotantoa, mikä johtaa luonnollisempiin ja pitkäaikaisempiin tuloksiin. Vaikka jotkut saattavat huomata parannuksia jo ensimmäisten hoitokertojen jälkeen, optimaaliset tulokset ilmenevät yleensä vasta useiden kuukausien kuluttua, kun keho on tuottanut uutta kollageenia. Sculptra -hoito on erityisen tehokas poskien, leuan, temporaalisten ja muiden alueiden volyymin lisäämiseen, jolloin saavutetaan nuorekkaampi ja levänneempi ilme. Lisäksi se voi parantaa ihon tekstuuria ja kimmoisuutta.
 

Radiesse

Radiesse on uuden sukupolven täyteaine ja biostimulaattori, joka on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Radiessen innovatiivinen teknologia ja ainutlaatuinen koostumus palauttaa ihon volyymia sekä stimuloi ihon omaa kollageenin tuotantoa. Se vaikuttaa kolmella ikääntymismuutoksia ehkäisevällä ja hoitavalla tavalla: kohottaa piirteitä, uudistaa ihoa ja tuo apua ryppyihin ja juonteisiin. Radiesse -täyteainegeelin vaikuttavana aineena on kalsiumhydroksiapatiitti (CaHA) ja se koostuu kalsium-mikropartikkeleista. Hoidon kohottava vaikutus on nähtävissä heti ja vaikutukset ihon toiminnassa ovat pitkäkestoisia: Radiesse stimuloi dermiksen sidekudossoluja, jolloin kollageenin muodostus tehostuu jopa kuukausien ajaksi, tehden ihosta vahvemman ja elastisemman.

 

Tience 

Tience on täysin uusi, kansainvälisesti patentoitu, suomalainen innovaatio ihon uudismuodostukseen. Tehokkaan ja ainutlaatuisen Tience -kudostuotteen avulla saamme upeita tuloksia arpien häivyttämiseen ja hoitamiseen. Hoito napakoittaa ja tasoittaa sekä vahvistaa erinomaisesti ikääntynyttä ihoa ja toimii ikääntymismuutoksien tehokkaana ennaltaehkäisijänä.

 

Cellbooster Lift

Suisselle Cellbooster Lift on erittäin tehokas, ravitseva ja tuloksellinen ikääntyneen ihon mesoterapia-hoito. Hoito stimuloi kollageenintuotantoa, parantaa mikroverenkiertoa ja solujen ravintoa. Hoidossa käytettävä hoitoliuos sisältää hyaluronihappoa, aminohappoja ja vitamiineja, jotka vähentävät ikääntymismuutoksia, ehkäisevät oksidatiivista stressiä ja tarjoaa iholle erittäin tehokasta kosteutta.

 

Hollywood Spectra -laserhoidot

Klinik Linneasta on saatavilla tehokkaat Lutronic Hollywood Spectra -laserhoidot, joilla voimme tehokkaasti hoitaa erilaisia iho-ongelmia ja ikääntymismuutoksia. Lutronic Hollywood Spectra -laser hoitaa tehokkaasti ihosi tekstuurimuutoksia kuten arpia tai juonteita, pigmenttimuutoksia kuten melasmaa tai maksaläiskiä, rauhoittaa aktiivista aknea ja kirkastaa ihon kokonaisvaltaisesti maailmalla suuressa suosiossa olevalla signature Hollywood Laser Peelillä.

Zoner Anti-age

Zoner on vallankumouksellinen laite, joka on suunniteltu torjumaan kasvojen, kaulan ja decolteen ikääntymistä tehokkaasti ja nopeasti. Zoner takaa konkreettisia tuloksia jo ensimmäisellä hoitokerralla!  Zoner Anti-age -laitehoidossa yhdistyy kolmivaikutteinen teknologia, joka tukee kollageenin tuotantoa ja estää ihon veltostumista sekä ikääntymisen merkkejä. Ihosta tulee välittömästi kirkas, kimmoisa ja kosteutettu.

Klinik Linnea suosittelee

Ikääntymismuutosten hoidossa korostuu kotihoidon merkitys sekä ihon uusiutumisen aktivoiminen tehokkailla klinikkahoidoilla. Osana tehokasta kotihoito-ohjelmaa Klinik Linnea suosittelee päivittäistä, riittävän korkeaa aurinkosuojaa (SPF 50). Aurinkosuoja on tehokkain tapa ennaltaehkäistä ikääntymismuutoksia. 

 

Osaksi kotihoito-ohjelmaa suosittelemme retinolia, tehokasta A-vitamiinia, joka on yksi tarkimmin tutkituista kosmetiikan raaka-aineista, ja sen on todistettu positiivisesti vaikuttavan ikääntymismuutoksiin. Klinik Linnean tuotevalikoimasta on saatavilla erilaisia retinoli -tuotteita, joita voimme kohdentaa erilaisiin iho-ongelmiin. Keskustele ihoammattilaisesi kanssa ennen retinolin käytön aloitusta.

 

Klinik Linnea sitoutuu tarjoamaan asiakkailleen yksilöllisiä hoitoratkaisuja. Ikääntymismuutoksien hoidossa suosittelemme varaamaan ihonhoidon- tai injektiohoitojen konsultaation, jossa esteettisen kauneuden- ja ihonhoidon ammattilaisemme laativat sinulle kattavan hoitosuunnitelman.

bottom of page