top of page

Lääkinnälliset botuliinihoidot

Esteettisten botuliinihoitojen lisäksi Klinik Linneassa lääkärimme tekevät myös lääkinnällisiä botuliinihoitoja kuten esimerkiksi migreenin-, liikapurennan (bruksismin)- ja liikahikoilun hoitoon.

 

Ennen lääkinnällistä botuliinihoitoa varaa ajanvarauksemme kautta veloitukseton soittoaika lääkärillemme, jossa hän tekee sinulle konsultaation sekä arvion täytätkö lääkinnällisen botuliinihoidon kriteerit. 

 

Huomioithan, että hoito tehdään sinulle omalla reseptivalmisteella (asiakas ostaa itse n.150€), johon lääkärimme kirjoittaa sinulle soittoajan jälkeen reseptin. Oma reseptilääke tulee olla mukana hoitoon saapuessa. 

Hoidosta veloitetaan Klinik Linneassa lääkärin vastaanottomaksu 330€.

bot1.jpeg

Mikä hoito on?

Hoidon aikana botuliinia injisoidaan ihon alla olevaan lihakseen, jolloin lihas rentoutetaan osittain tai kokonaan. Botuliini vaikuttaa estämällä hermoimpulsseja lihaksissa, johon sitä on injisoitu. Tämä estää väliaikaisesti alueen lihassupistukset eli rentouttaa lihaksen ja rauhoittaa lihaksen toimintaa.

Millaisia tuloksia hoidolla saadaan aikaan?

Botuliinihoito saa täyden vasteen n.2 viikon jälkeen injektiohoidosta. Hoidossa käytettävä Botox vaikuttaa hikirauhasiin ja vähentää hien eritystä. Kroonista migreeniä hoidettaessa Botox-valmisteen oletetaan estävän kipuärsykkeitä, jotka aiheuttavat migreeniä. 

Mitä hoitoon sisältyy?

Toimenpide on ajallisesti nopea ja se kestää n. 30 minuuttia. Ennen botuliinihoitoa sinulle tehdään konsultaatio, jossa käydään läpi tarpeesi, jonka perusteella hoito toteutetaan. Botuliinihoidon yhteydessä käydään läpi hoitosuunnitelma sekä mahdolliset ajatukset ja kysymykset tulevasta toimenpiteestä. Pääset täyttämään botuliini hoitojen esitietokaavakkeen ja käymme läpi hoidon kulun. Hoito aloitetaan ihon puhdistuksella, jonka jälkeen edetään botuliinihoitoon. Hoidon jälkeen käymme läpi jälkihoito-ohjeet ja pääset viimeistelemään hoitokokonaisuuden rentouttavalla ja palauttavalla Klinik Linnean hetkellä. Tarjoamme halutessasi maksuttoman kontrollikäynnin 2 viikon jälkeen hoidosta.

Liittyykö hoidon tekemiseen rajoituksia?

Botuliinihoitoja ei tehdä raskaana oleville eikä imettäville. Injektiohoitoihin Klinik Linneassa on 18-vuoden ikäraja. Esteitä botuliinihoidolle ovat myös: aktiivinen herpes, tulehdustila hoitoalueella, ihosairaudet, hoitoalueella avohaava/ihovaurio, ihosyöpä, syylät, bakteeri/ sieni-infektiot. Hoitoa ei myöskään tehdä jos ihosi on paleltunut/palanut. Perussairaudet ja mahdolliset lääkitykset tulee olla hoitotasapainossa. Jos olet allerginen A botuliinitoksiinille tai albumiinille. Veren hyytymiseen vaikuttavasta lääkityksestä tulee mainita hoitavalle sairaanhoitajalle tai lääkärille. Jos sinulla on kysyttävää hoidon soveltuvuudesta juuri sinulle, voit olla yhteydessä suoraan Klinik Linnean henkilökuntaan.

Paranemisaika

Suurin osa Klinik Linnean asiakkaista palaavat heti töihin ja elävät normaalisti hoidon jälkeen. Osalle asiakkaista pistoalueelle voi tulla normaaleita sivuvaikutuksia kuten, punoitusta, arkuutta tai mustelma. Edellä mainitut reaktiot häviävät yleensä parissa päivässä ja suosittelemme varautumaan aina niihin pohtiessa ajankohtaa botuliinihoidolle.

Tulos näkyy 3-10 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä tai viimeistään kahden viikon kuluttua.

Tulosten ylläpito

Tuloksen kesto on 4-6kk. Klinik Linnea suosittelee ylläpitämään hoitotulosta n. 2-3 kertaa vuodessa. Liian tiheään toistuva annostelu voi lisätä vasta-aineiden muodostumista. Tämän riskin välttämiseksi ei kahden hoitokerran väli saa olla alle kolme kuukautta.

 

Klinik Linneassa esteettisiä botuliinihoitoja tekevät sairaanhoitajat ja lääkärit.

Lääkinnällisiä botuliinihoitoja (liikapurenta, kainaloiden liikahikoilu, migreenin-hoito)

tarjoavat Klinik Linneassa ainoastaan lääkärit.

 

Olemme saaneet Aluehallintovirastolta ja Valviralta Klinik Linnealle rekisteröinnin terveyspalveluja

tuottavaksi yksiköksi ja luvan botuliinihoitoihin.

 

Tervetuloa botuliinihoitoihin terveydenhuollon ammattilaiselle Klinik Linneaan!

IMG_5032.JPG
Nimetön suunn.malli-30.png
bot2.jpeg
bottom of page