top of page

Tatuoinninpoisto Hollywood Spectra -laserilla

Nyt varattavissa!

Onko sinulla aiemmin otettu tatuointi, joka ei tunnu enää omalta? Haluatko luopua kestopigmentoinneista, kuten kulmakarvojen mikrobladingista tai silmänrajauksista? Lutronic Hollywood Spectra on markkinoiden johtava Nd:YAG Q-switch -laser, joka hyödyntää uusinta, turvallista lyhytpulssi-laserteknologiaa. Hollywood Spectralla voimme poistaa kokonaan niin mustat kuin haastavammat, värilliset tatuoinnit. Klinik Linneassa tatuoinnin poistot suorittavat lasertoimenpiteisiin erikoiskoulutetut sairaanhoitajat.

Mikä hoito on?

Lasersäteen tarkoitus on tunnistaa tietty väri iholta ja pilkkoa se pienemmiksi partikkeleiksi, jotka kulkeutuvat aineenvaihdunnan mukana pois tulevien kuukausien aikana. Hollywood Spectra on ensimmäinen laser, jolla voimme tatuoinninpoiston yhteydessä tehdä lisäksi fraktionaalisen käsittelyn alueelle. Tämä mahdollistaa paremman hoitoprosessin, nopeuttaa toipumista, parantaa ihon tekstuuria, korjaa mahdollista epätasaisuutta värissä tai korjaa mahdollista arpea, joka on tatuoinnin alla. Tatuointiväri poistuu käsittelyltä alueelta seuraavan kolmen kuukauden aikana aktiivisesti joka päivä. Seuraava hoito suositellaan tekemään paranemisajan jälkeen. Värin haalistumista voi nopeuttaa itse huolehtimalla aktiivisesta liikunnasta, aineenvaihduntaa ylläpitävästä elämäntyylistä ja suositellusta ihonhoidosta.

Väriaine absorboi vain tiettyä aallonpituutta, joten laserlaitteen pitää tarjota mahdollisuudet poistaa värejä eri aallonpituutta tarjoavilla käsikappaleilla. Hollywood Spectralla voimme poistaa kaikkia tatuointivärejä valkoista lukuunottamatta. Vihreät ja siniset värit ovat haastavimpia poistaa, jolloin hoitokertojen määrä saattaa olla suurempi. 

Tatuointeja voidaan haalistaa myös esimerkiksi peitekuvaa tai tatuoinnin korjausta varten. On myös mahdollista poistaa vain haluttu osa tatuoinnista tarkkarajaisesti. Kuvan haalistamisprosessi on muutoin sama kuin tatuoinnin poistossa, mutta yleensä hoitokertoja tarvitaan vähemmän (yhdestä kolmeen). Mikäli ajatuksena on ottaa peitekuva haalistetun tatuoinnin päälle, tulee huomioida, että suositeltu väli on noin kolme kuukautta viimeisimmän laserkäsittelyn jälkeen ennen uuden tatuoinnin ottamista samalle alueelle, jottei uusi kuva lähde haalistumaan ihonalaisen prosessin ollessa kesken.

 

Millaisia tuloksia hoidolla saadaan aikaan?

Täydellinen tatuoinninpoisto vaatii keskimäärin 5-10 hoitokertaa. Hollywood Spectralla on mahdollisuus poistaa kuva kokonaisuudessaan. Tatuoinninpoisto on aina yksilöllinen prosessi, jonka vuoksi tarkkaa hoitokertojen määrää ei voida tietää ennen toimenpiteen aloittamista, mutta annamme arviomme aina ennen hoitojakson aloittamista ja teemme tarkan hoitosuunnitelman. Tatuoinnin poistamiseen ja värin haalistumisen nopeuteen vaikuttavat mm. tatuoinnissa käytetyt värien sideaineet, miten syvälle väri on laitettu ihoon, onko kuvan seassa tai alla arpeutunutta ihoa, kuinka vanha tatuointi on, tatuoinnin koko ja sijainti sekä asiakkaan oma aineenvaihdunta ja ihon kunto sekä ihonhoitotavat.

Hoitoprosessi aloitetaan aina sairaanhoitajan konsultaatiokäynnillä, jossa asiakkaan tilanne arvioidaan yksilöllisesti. Konsultaatio voidaan toteuttaa klinikalla, videoetäyhteydellä tai kuvakonsultaatiolla sähköpostitse. Tämän pohjalta annamme hinta-arvion ja suuntaa antavan arvion poistokertojen määrästä. Konsultaation hinta hyvitetään ensimmäisellä hoitokerralla.

Mitä hoitoon sisältyy?

Aluksi iholle levitetään puudutevoide, jonka annetaan vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen hoidon aloittamista. Voit myös halutessasi hakea apteekista Emla-puudutevoidetta ja laittaa sen hoidettavalle alueelle kelmun alle, noin tuntia ennen toimenpidettä. Hoidon aikana käytämme Zimmer Cryo6 -kylmäpuhallinta vähentämään kuumotuksen ja nipistyksen tunnetta iholla ja varmistamaan turvallisen hoidon lämpimän lasersäteen kanssa. Tatuoinnin koosta ja väreistä riippuen yksi laserkäsittely kestää noin 5-30 minuuttia. Toimenpiteen jälkeen hoidetulle alueelle laitetaan jälkihoitovoide, käydään läpi jälkihoito-ohjeistus sekä pääset nauttimaan rentouttavan ja palauttavan Klinik Linnean -hetken.

Liittyykö hoidon tekemiseen rajoituksia? 

Hoitoa ei suositella raskaana oleville ja imettäville. Hoitoa ei tehdä, jos sinulla on Herpes simplex, avohaava/ihovaurio, ihosyöpä, akne 4 vaihe, syylät, bakteeri-/sieni-infektiot, aurinkokeratoosi, hemofilia tai skleroderma. Jos sinulla on kysyttävää hoidon soveltuvuudesta juuri sinulle, voit olla yhteydessä suoraan Klinik Linnean henkilökuntaan.

Paranemisaika ja jälkihoito-ohjeet

Hoidon jälkeen iholla esiintyy punoitusta ja reilua turvotusta. Iholle saattaa ilmestyä myös vesirakkuloita. Oireet helpottavat yleensä ensimmäisen viikon aikana. Käsiteltyä aluetta on hyvä rasvata kotona useasti päivän aikana ensimmäisen viikon ajan, suosittelemme tähän ZO Skin Health Soothing Ointment -jälkihoitovoidetta. Saunomista ja kuumaa vettä on hyvä välttää niin kauan, kunnes alue on kokonaan parantunut ja ehjä. Ihoaluetta tulee suojata suoralta auringolta vähintään 5 viikkoa hoidon jälkeen, jonka jälkeen on aina suojattava iho aurinkosuojavoiteella tai tekstiilillä. Riskinä on alueen hyperpigmentaatio, jos edellän mainittuja asioita ei noudateta.

Tulosten ylläpito

Hoitoprosessin aikana suosittelemme huolehtimaan iholle suunnitellusta kotihoidosta sekä aineenvaihduntaa ylläpitävästä elämäntyylistä esimerkiksi liikunnan avulla. Tämä nopeuttaa mustepigmentin puhdistumista ihosta ja näin ollen edistää tuloksia.

bottom of page