top of page

Kuiva iho

Kuiva iho on yleinen iho-ongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin eri elämänvaiheissa. Kuiva iho voi aiheuttaa epämukavuutta ja vaikuttaa ihon ulkonäköön. Iholla saattaa esiintyä punoitusta, kutinaa, hilseilyä ja kiristävää tunnetta. Kuivan ihon suojakerros on hauras ja siitä puuttuu usein suojaavia lipidejä ja keramideja. Tämän vuoksi iholla tapahtuu transepidermaalista vedenhukkaa, eli ihon sisäinen kosteus pääsee haihtumaan pinnan läpi. Kuiva iho on tällöin myös alttiimpi ulkoisille ärsykkeille ja kuivuus voi altistaa tai pahentaa jo olemassa olevia iho-ongelmia.

IMG_2046.JPG

Oireet

Kirvely ja kutina: Kuiva iho voi aiheuttaa ärsytystä, kirvelyä ja voimakasta kutinaa. 

Hilseily: Iho voi hilseillä, ja ihon pinnalla saattaa näkyä pieniä “ihohiutaleita”.

Punoitus: Iho saattaa muuttua punaiseksi, erityisesti ärsytyksen yhteydessä.

Karheus: Iho voi tuntua karhealta ja epätasaiselta. Se voi menettää sileytensä ja pehmeytensä.

Hoito

 

Ihon suojakerroksen vahvistaminen on keskeissä osassa kuivan ihon hoidossa. Vahva suojakerros auttaa ylläpitämään ihon terveyttä, kosteutta ja kimmoisuutta.

Säännöllinen kosteutus: Kosteuta iho päivittäin käyttämällä laadukasta kosteusvoidetta, joka myös aktivoi ihon omien kosteustekijöiden muodostumista. Valitse tuote, joka sisältää kosteuttavia aineita kuten glyseriiniä, hyaluronihappoa tai karbamidia.

Säännöllinen kuorinta: Kuivaa ihoa tulisi kuoria säännöllisesti. Kun ihon pinnalle kertynyt kuiva pintasolukko saadaan poistettua, pääsevät täsmätuotteet vaikuttamaan ja imeytymään ihoon paremmin. Iho pääsee hengittämään eikä tali jää jumiin kuivan pinnan alle aiheuttaen epäpuhtauksia. Ihon kuiva pinta näyttää samealta ja meikki saattaa jäädä epätasaiseksi. Kuivaihoisille on tärkeää valita hellävarainen, ihotyypille sopiva kuorintatuote. 

Vältä kuivattavia aineita: Vältä kovia saippuoita ja puhdistusaineita, jotka voivat kuivattaa ihoa entisestään. Käytä hellävaraisia, ihollesi optimoituja puhdistustuotteita.

Klinik Linnea suosittelee 

Kuivan ihon hoidossa on tärkeää kuivuuden syiden selvittäminen, ihon vahvistaminen ja ihotyypille optimoitu kotihoito-ohjelma. Varsinkin pohjoismaissa kylmimpinä vuodenaikoina saattaa tuntua, että pelkkä kotihoito ei riitä ihon kosteustasapainon ylläpitoon. Tällöin Klinik Linnea suosittelee klinikkahoidoista syväkosteutushoitoja (Restylane Skinboosters ja Juvederm Volite), mesoterapiaa, Profhiloa, Zoner Anti-age -hoitoa sekä PRP -hoitoa.

bottom of page