top of page

Täyteaineen poisto Hylase -aineella

Täyteaineen kesto valmisteesta riippuen on 9-24kk. Mikäli sinulla on tarve poistattaa muualla tehtyjä vanhoja täyteaineita tai jos täyteaine halutaan poistaa ennen hyaluronihapon luonnollista hajoamista, lääkärimme tekevät Klinik Linneassa myös täyteaineiden liuotushoitoja.

 

Tyypillisimpiä syitä hyaluronihapon liuottamiseen on huulten epätoivottu täyteainetulos, esimerkiksi epäsymmetria, liikatäyttö, täyteaineen kapseloituminen, täyteaineen leviäminen huulipunarajan yläpuolelle ja epäluonnollinen lopputulos. Myös harvinaisissa infektiotilanteissa täyteaine voidaan joutua liuottamaan pois paranemisen varmistamiseksi.

Mikä hoito on?

Täyteaineen liuotushoidossa käytetään hyaluronidaasia, joka on erityisluvallinen lääkeainevalmiste, jota saa pistää vain lääkäri. Lupa aineen käyttöön ja pistämiseen haetaan Fimealta. Liuotushoidon Klinik Linneassa tekee aina luvan saanut ja hoitoon erityiskoulutettu lääkäri. Hoidon aikana Hylasea eli hyaluronidaasia injektoidaan alueelle, josta täyteaine halutaan saada pois. Hoito ei satu enempää kuin täyteainehoitokaan.

Millaisia tuloksia hoidolla saadaan aikaan? 

 

Hylase liutushoidon avulla täyteaine saadaan pois halutulta alueelta. Tulos on nähtävissä noin 2-4 viikon kuluttua, jonka jälkeen uusi täyteainehoito on mahdollinen.

Mitä hoitoon sisältyy?

Konsultaatio, toimenpide, jälkiseuranta 30min.

KlinikLinnea_20211118_Juho Tirkkonen_027.JPG

Liittyykö hoidon tekemiseen rajoituksia?

Liuotushoitoa ei tehdä raskaana oleville eikä imettäville. Täyteainehoitoihin Klinik Linneassa on 18-vuoden ikäraja. Hoitoa ei tehdä jos ihosi on paleltunut/palanut. Perussairaudet ja mahdolliset lääkitykset tulee olla hoitotasapainossa. Veren hyytymiseen vaikuttavasta lääkityksestä tulee mainita hoitavalle lääkärille. Jos sinulla on kysyttävää hoidon soveltuvuudesta juuri sinulle, voit olla yhteydessä suoraan Klinik Linnean henkilökuntaan.

Paranemisaika

Osalle asiakkaista pistoalueelle voi tulla normaaleita sivuvaikutuksia kuten punoitusta, arkuutta tai mustelma.

Edellä mainitut reaktiot häviävät yleensä muutamassa päivässä.  

Hoitokertojen riittäminen:

Vaikeissa tapauksissa liuotushoitoja voidaan joutua tehdä useampaan otteeseen, jotta alueelta saadaan kaikki täyteaineet pois.

Hyaluronidaasi ei vaikuta pysyvästi ihon omaan hyaluronihappoon, joten hoidosta ei ole haittaa omille kudoksille. Hoito voidaan uusia tarvittaessa.

KlinikLinnea_Siru_20210408_Juho Tirkkonen_056.JPG
bottom of page